Anita Fevang

Anita er BabySensors «mamma»

«BabySensor er min lille baby, som jeg har utviklet for å gi roligere og enklere dager for foreldre som har nyfødte eller mindre barn i huset».

Anita Fevang har fire barn, og det burde være nok til å holde henne i full gang. Men det er BabySensor som tar det meste av tiden til Anita. Hun er engasjert gründer og brennende opptatt av at teknologien skal gjøre travle hverdager bedre. 

– Mobilen er med oss overalt, og for meg var det en selvfølge at BabySensor måtte ha en enkel app som viser at den lille har det bra, forklarer Anita.

 4G-dekning gir full fleks

Lett tilgang til trygge svar – det er grunnideen til BabySenor, en intelligent babycall med nyskapende sensorteknologi. 

Sensoren måler puls, oksygenmetning og hud- og romtemperatur. Den lille sensoren er festet på et behagelig armbånd i øko-tex materiale. Armbåndet har en borrelås, som passer på den lilles håndledd eller ankel. Data fra målingene sendes via Wifi eller 4G til appen. 

Anitas idé har fått støtte til utvikling fra blant annet Forskningsrådet og Innovasjon Norge, og den avanserte teknologien vekker stor interesse hos helsepersonell.

Anita Fevang

BabySensor utviklet i nært samarbeid med sykehus og helsepersonell.

 – Det har vært veldig viktig for oss å samarbeide tett med fagpersoner innen både helse og teknologi. BabySensor skal være det beste og enkleste produktet på markedet, sier Anita.

Da Anita startet utviklingen av BabySensor for over fem år siden, hadde hun masse egenerfaring med seg. Likevel var hun nysgjerrig på hvordan andre foreldre opplevde småbarnstiden. Anita har dypdykket i samtaler med en mengde mammaer og pappaer, for å finne ut av hvor «skoen trykker».

– Veldig mange er usikre på om de minste er for kalde eller varme når de sover ute i vognen eller på soverommet. Derfor ville vi at sensoren skulle måle både temperatur på hud og omgivelser, og vise målingene direkte i app’en.

Målinger av puls og oksygenmetning er i tillegg viktige og gode indikatorer på helsetilstanden. Enkel oversikt skaper ro og overskudd, og nettopp overskuddet er jo så viktig for at hele familien skal ha det bra, mener Anita.

BabySensor skal være enklest mulig å bruke, men teknologien bak er avansert. Anita ville at babycallen skulle kunne brukes overalt, og da måtte BabySensor kobles mot 4G. 

– Da slipper foreldre å tenke på om det er Wifi tilgjengelig når de er på farten, forklarer Anita.

 BabySensor-designet er både praktisk og nydelig å se på.

Gründeren har også vært opptatt av designet av både basestasjonen og armbåndet med sensoren.

Basestasjonen er designet i Norge. Den er liten og delikat, med en praktisk hempe med trykknapp. Enkel å henge på vognen, sengen eller andre steder i nærheten av barnet.

Armbåndet er laget i øko-tex, som er skånsomt mot huden. Selve sensoren sitter på det myke armbåndet. Små barn «utforsker» gjerne verden med munnen, derfor er størrelsen på sensoren viktig. Den er liten nok til ikke å forstyrre den lille, men for stor for å blokkere luftveier.

 Foreldre får mere ro med BabySensor, og tilbakemeldingene er superfine.

 – Det har vært flere søvnløse netter med BabySensor enn med barna mine, smiler Anita.

– Men jeg er skikkelig stolt av «babyen» min. Det har vært vanvittig slitsomt å utvikle en helt ny og innovativ babycall, men når vi får superhyggelige tilbakemeldinger fra fornøyde foreldre – ja, da kan jeg også slappe litt av. Også er det jo veldig gøy at dette er et hundre prosent norskutviklet produkt, som kan bidra til enklere dager og netter for foreldre over hele verden.

Tilbake til bloggen