Baby måned 2

Den andre måneden i en babys liv er en spennende tid, fylt med vekst, utvikling og nye opplevelser. Etter den første måneden hvor babyen blir kjent med sin nye verden, begynner de å vise tegn til mer bevissthet og interaksjon. I denne artikkelen vil vi utforske milepælene og utviklingen som finner sted i løpet av babyens andre måned. 

  1. Økende sosial bevissthet: I den andre måneden begynner babyen å utvikle en økt sosial bevissthet. De kan begynne å følge bevegelser med øynene og fokusere på ansikter. Smilende og lager lyder som svar på menneskelig kontakt blir mer vanlig. Du vil kanskje oppleve at babyen holder øyekontakt med deg lenger og responderer på stemmen din med gurgling eller smil. 
  2. Økende hodekontroll: I løpet av babyens andre måned blir nakken og halsmusklene sterkere. Babyen kan begynne å holde hodet mer stabilt når de blir holdt oppreist eller når de ligger på magen. Du kan stimulere utviklingen av hodekontroll ved å legge babyen på magen i korte perioder under tilsyn. 
  3. Utforskning av hender og fingre: Babyer oppdager gradvis verden rundt seg gjennom å bruke hendene og fingrene sine. I løpet av den andre måneden vil babyen begynne å eksperimentere med å gripe etter og utforske objekter i nærheten. Du kan hjelpe til med å stimulere denne utviklingen ved å tilby trygge og passende leker som babyen kan gripe etter. 
  4. Økende kommunikasjonsevner: Babyen vil begynne å utvikle en rekke lyder og vokaliseringer i den andre måneden. De kan lage gurglende, cooing og bablende lyder når de er glade eller oppmerksomme. Babyen din vil også begynne å legge merke til din tale og vil etter hvert begynne å reagere på stemmen din ved å snu hodet eller prøve å etterligne noen av lydene du lager. 
  5. Søvn og våkentid: Mens babyer fremdeles sover mye i den andre måneden, kan du begynne å legge merke til at babyen er mer våken og oppmerksom i lengre perioder. De kan vise større interesse for leker eller bevegelige objekter, og du kan benytte denne tiden til å samhandle og stimulere babyens sanser. 
  6. Mageproblemer og kolikk: Noen babyer kan oppleve mageproblemer eller kolikk i løpet av den andre måneden. Dette kan resultere i økt gråting og uro. Det er viktig å være tålmodig og trøstende når babyen opplever ubehag. Konsulter gjerne helsepersonell for råd og tips for å lindre ubehaget. Vi i BabySensor har god erfaring med bruk av bæresjal. Småbabyene har elsket å sove trygt; inntil hjertelyd og hud, med bevegelse de er vant med, i mørket. 

Oppsummering: Den andre måneden av en babys liv er en tid med spennende fremskritt og utvikling. Babyen viser økt sosial bevissthet, utvikler bedre hodekontroll, begynner å utforske med hendene og fingrene, og kommuniserer mer aktivt med lyder og vokaliseringer. Det er viktig å huske at hvert barn utvikler seg i sitt eget tempo, så ikke bekymre deg hvis babyen din ikke når alle disse milepælene akkurat på dette tidspunktet. Gi babyen din kjærlighet, støtte og stimulering, og nyt reisen med å se dem vokse og utvikle seg i den andre måneden og utover. 

 

Tilbake til bloggen